Rok szkolny 2020-2021 / MIKOŁAJ W PRZEDSZKOLU (11.12.2020 r.)

„Mój kochany Mikołaju

cały rok czekałem.

Byłem bardzo, bardzo grzeczny,

bardzo się starałem”

7 grudnia nasze przedszkole odwiedził bardzo miły i długo oczekiwany gość. Miał czerwony strój, długą, białą brodę, dźwigał na plecach bardzo ciężki worek, a w nim prezenty. Nie mógł być to nikt inny jak tylko ŚWIĘTY MIKOŁAJ.  Nasz gość zaczął swoją wizytę od najmłodszych. Niektóre dzieci po raz pierwszy witały Mikołaja w przedszkolu. Dzieci z wszystkich grup przygotowały dla Mikołaja niespodzianki - piosenki oraz wiersze. Po wspaniałych występach nadeszła wyczekiwana chwila - Mikołaj wręczał każdemu dziecku paczkę, a prezenty były wspaniałe: zabawki, książki, no i przede wszystkim słodycze. Jak co roku każde dziecko mogło zrobić sobie z Mikołajem pamiątkowe zdjęcie. Radości nie było końca. Mikołaj chętnie zostałby dłużej w naszym przedszkolu, lecz na Jego odwiedziny czekały przecież inne dzieci. Żegnając niezwykłego gościa dzieci obiecały, że w przyszłym roku także będą grzeczne i zaprosiły do odwiedzenia naszego przedszkola za rok. Święty Mikołaju bardzo dziękujemy za odwiedziny i do zobaczenia za rok!

Do widzenia Mikołaju!

• Data aktualizacji: 2025-03-11 14:24
  • |
  • Licznik odwiedzin: 768 664